Securitatea datelor

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, allegoriadeco.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.
Datele dumneavoastra personale vor fi folosite numai în scopul declarat al acestui site. Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va trimite confirmarea comenzilor, eventualele promotii, buletinele informative periodice etc.
Ne obligam sa nu facem publice sau sa vindem bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale clientilor nostri.
Prevederile Legii 677/2001 îți oferă dreptul de acces sau de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a te adresa justiției (sperăm totuși să nu fie cazul). De asemenea, ai dreptul de a te opune prelucrării datelor personale și poți solicita ștergerea acestora.

Informatii privind prelucrarea datelor cu caracter personal

SOCIETATEA CU RĂSPUNDERE LIMITATĂ ALLEGORIA SOCIETY SRL, cu sediul în STR. ALEEA PADURII, NR. 15, SAFTICA – BALOTESTI – JUD. ILFOV, înmatriculată la Registrului Comertului cu nr.J23/1052/16.03.2017 cod unic de inregistrare 37219973  avand in vedere prevederile din Legea 677/2001 si prevederile Regulamentului nr. 679 din 27.04.2016 ce urmeaza a fi aplicate incepand cu 25 mai 2018, aduce la cunostinta urmatoarele :

Societatea colecteaza si proceseaza datele personale, in conformitate cu prevederile legale in materie de prelucrare a datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Rolul prezentei notificari este de a explica modul in care datele dumneavoastra personale sunt utilizate si scopul in care acestea sunt folosite. Va rugam sa cititi aceasta notificare cu atentie.

Utilizarea datelor personale

ALLEGORIA SOCIETY SRL colecteaza si prelucreaza datele dumneavoastra personale in urmatoarele scopuri:

  1. in scopul indeplinirii comenzilor si livrarii produselor comandate;
  2. in scopul respectarii obligatiilor legale;
  3. in scop de marketing, pentru informare si acordarea de beneficii de loialitate si pentru imbunatatirea permanenta a calitatii serviciilor si produselor oferite;

Baza legala pentru colectarea si procesarea datelor dumneavoastra pentru fiecare din scopurile mentionate mai sus este:

  • consimtamantul dumneavoastra din formularul de comanda sau din formularele de contact;
  • cererea dumneavoastra inainte de incheierea unui contract;
  • o obligatie legala;

Categoriile de destinatari catre care se pot divulga datele personale colectate:

  • autoritatile statului (inclusiv autoritati fiscale);
  • furnizorii implicati in mod direct/indirect in procesul de gestionare a platformei online (ex. dezvoltatori de servicii IT, etc);

Pastrarea datelor personale

Datele personale vor fi pastrate atata timp cat este necesar pentru indeplinirea scopurilor mentionate mai sus sau pe o perioada de maxim 2 ani .

Drepturile pe care le aveti in ceea ce priveste datele dumneavoastra personale In legatura cu prelucrarea Datelor cu Caracter Personal si in baza conditiilor specificate in legea 677/2001 si in baza Regulamentului privind protectia datelor la nivel european 679/2016*, va puteti exercita oricare dintre urmatoarele drepturi:

  • dreptul de acces la datele personale care va privesc;
  • dreptul de a solicita rectificarea sau actualizarea atunci cand datele sunt inexacte sau incomplete;
  • dreptul de a solicita stergerea datelor in anumite circumstante (de ex. cand datele personale nu mai sunt necesare in raport cu scopurile mentionate mai sus);
  • dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii in anumite circumstante (de ex. atunci cand dumneavoastra contestati exactitatea datelor – pentru perioada ce ne-ar permite verificarea exactitatii acelor date);
  • dreptul de a depune o plangere la noi si/sau la autoritatea competenta privind protecția datelor;
  • dreptul de a va opune prelucrarii;
  • dreptul de a va retrage consimtamantul, in orice moment, pentru prelucrarea datelor personale, la care ati consimtit anterior;

*Incepand cu data intrarii in vigoare a Regulamentului UE 679/2016, respectiv 25 mai 2018, veti beneficia si va veti putea exercita suplimentar :

  • Dreptul de a fi uitat, in sensul adresarii unei solicitari catre ALLEGORIA SOCIETY SRL pentru stergerea evidentelor datelor personale din mediul on-line;
  • Dreptul la portabilitatea datelor, in sensul transferului datelor dumneavoastra personale catre un alt operator de date personale desemnat de Dumneavoastra;
  • Dreptul de a fi notificat in caz de incalcari privind securitatea datelor, de catre operator.

Pentru exercitarea acestor drepturi, precum si pentru orice intrebari suplimentare cu privire la aceasta notificare sau in legatura cu utilizarea de catre ALLEGORIA SOCIETY SRL a datelor personale, va rugam sa ne contactati alegand oricare din modalitatile de comunicare descrise mai jos, precizand, totodata, numele dumneavoastra, adresa postala sau de email (in functie de modalitatea prin care doriti sa comunicam), numarul dumneavoastra de telefon precum si scopul cererii dumneavoastra.

Ne puteti contacta:

  1. Prin email – la adresa: contact@allegoriadeco.ro
  2. Personal sau printr-o cerere trimisa prin posta – la Sediul Societatii STR. ALEEA PADURII, NR. 15, SAFTICA – BALOTESTI – JUD. ILFOV
  3. Telefonic la numarul: 0721333373

CONDIȚII DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR

Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile care urmează:
Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență de navigare îmbunătățită și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.
În conformitate cu Directiva „e-Intimitate” a UE, în vigoare de la 26 mai 2012 și cu prevederile Legii nr. 506 din 17 noiembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, vizitatorilor website-ului trebuie informați în legătură cu transmiterea de cookies în computerele acestora.
CE ESTE UN „COOKIE”?
Un Internet Cookie (termen cunoscut și ca browser cookie, HTTP cookie sau pur și simplu cookie) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și cifre, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către server către programul de navigare al utilizatorului (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet pasiv (nu poate conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe mediile de stocare ale dispozitivului utilizatorului).
SCOPUL ȘI UTILIZAREA COOKIE-URILOR
Website-ul allegoriadeco.ro utilizează numai cookie-uri strict necesare îndeplinirii funcției de website destinat prezentării de produse și comerțului electronic. Nu se utilizează cookie-uri în scopuri publicitare, nici pentru a culege, a prelucra sau a difuza date cu caracter personal, nici în alte scopuri.
Concret, informațiile stocate sub formă de cookie se referă la:
  • data și ora salvării cookie-ului (coincid cu prima vizită a website-ului);
  • un identificator unic de vizitator, pentru a putea distinge între mai multe persoane care accesează concomitent website-ul;
  • informații referitoare la contul de client, dacă există și dacă s-a efectuat autentificarea prin introducerea adresei de email și a parolei în formularul de login — pe baza acestora se extrag informațiile esențiale pentru onorarea unei comenzi (de ex. numele clientului, adresele de facturare și livrare, date de contact);
  • lista produselor vizualizate recent
  • un identificator unic al coșului de cumpărături, pe baza căruia se stabilește lista produselor selectate pentru comandă și caracteristicile lor (dimensiuni, modele, culori, etc.);
  • o sumă de control cu ajutorul căreia se stabilește dacă a avut loc o intervenție neautorizată asupra datelor stocate.
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ SUNT BLOCATE COOKIE-URILE?
Următoarele funcții depind de informațiile stocate în cookie-uri, deci nu vor fi disponibile:
  • înregistrarea unui cont nou de client;
  • autentificarea unui cont de client existent (login);
  • plasarea de produse în coșul de cumpărături;
  • trimiterea de comenzi.
CARE ESTE DURATA DE VIAȚĂ A COOKIE-ULUI?
Cookie-ul are durată de viață de 20 de zile de la prima vizită a website-ului. Dacă timp de 20 de zile nu mai vizitați website-ul allegoriadeco.ro, navigatorul dumneavoastră va șterge datele în mod automat. La fiecare vizită, valabilitatea cookie-ului este prelungită la 20 de zile.
SECURITATE ȘI PROBLEME LEGATE DE CONFIDENȚIALITATE
Cookie-urile NU sunt viruși! Ele stochează informație sub formă de text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod, așa că nu pot fi executate. În consecință, nu se pot multiplica și răspândi pe alte dispozitive.
Cookie-urile pot fi, totuși, folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume website cât și pe alte website-uri, cookie-urile pot fi folosite ca o formă urmărire a comportamentului online al utilizatorului. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și, în mod constant, marchează cookie-urile pentru a fi șterse, în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware. În general, programele de navigare (browsere) au integrate reglaje de confidențialitate, care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
SFATURI PENTRU O NAVIGARE SIGURĂ ȘI RESPONSABILĂ, BAZATĂ PE COOKIES
Datorită flexibilității lor și a faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate website-uri, inclusiv cele mai mari, folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai răspândite și utilizate, printre care: Facebook, Twitter, YouTube, Gmail, Yahoo și altele.
Iată câteva sfaturi care vă pot asigura că navigați fără grijă, însă cu ajutorul cookie-urilor:
  • particularizați-vă reglajele browserului, în ceea ce privește cookie-urile, pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastră al securității utilizării cookie-urilor;
  • dacă nu vă deranjează cookie-urile și sunteți singura persoană care utilizează computerul, puteți regla termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces
  • dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare reglarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa website-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare, la închiderea sesiunii de navigare;
  • instalați-vă și actualizați-vă constant aplicații antispyware. Multe dintre aplicațiile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, împiedică browserul de a accesa website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilitățile browserului sau să descarce software periculos;
  • asigurați-vă că aveți browserul mereu actualizat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.
Cookie-urile sunt pretutindeni și nu pot fi evitate, dacă doriți să vă bucurați de acces pe cele mai bune și cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internaționale. Cu o înțelegere clară a modului lor de operare și a beneficiilor pe care le aduc, puteți lua măsurile necesare de securitate, astel încât să puteți naviga cu încredere pe Internet.
CUM PROCEDAȚI DACĂ NU DORIȚI SĂ FIE INSTALATE COOKIE-URI PE COMPUTERUL DUMNEAVOASTRĂ?
Există persoane pentru care stocarea unor informații extrase din computerul sau dispozitivul lor mobil are un caracter relativ invaziv, mai ales atunci când informațiile în cauză sunt stocate și utilizate de către terți care le sunt necunoscuți. Dacă preferați, aveți posibilitatea de a bloca toate modulele cookie sau doar pe unele dintre acestea ori chiar de a elimina module cookie care au fost instalate pe terminalul dumneavoastră. Fiți însă conștient de faptul că riscați să nu puteți utiliza anumite funcții. Pentru a activa acest blocaj, trebuie să modificați parametrii de confidențialitate ai browserului. Unii operatori terți au elaborat instrumente ale căror module permit să se dezactiveze culegerea și utilizarea datelor. Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că utilizatorul nu va mai primi / vedea publicitate online. Este posibilă reglarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate, sau se poate regla browserul să accepte cookie-uri de la un anumit website. Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor.
Aceste setari se găsesc, de regulă, în meniurile (butoanele) „Opțiuni”, „Reglaje” sau „Preferințe” ale browserului.