Blog

Stilul Coastal – decor inspirat de viata la malul marii

Cu o paleta inspirata de scoici si nisip, mare si cer senin, stilul coastal aduce mai aproape farmecul tarmului in casa ta, dar mai mult decat atat creeaza acea stare unica de viata la malul marii.

Stilul coastal contemporan este un amestec de linii clare si bine definite, de materiale naturale si texturi din fibre organice, finisaje simple, cu un aer proaspat inspirat de casele situate pe plaja.

Spatiile open cu fereste largi, amintind de intinderile de plaje, sunt specifice stilului coastal. Specifice sunt si nuantele pale si luminoase, finisajele mate, mobilierul confortabil si nepretentios din lemn masiv si tesaturi naturale.

De multe ori acest stil este asociazat doar cu decoratiunile interioare cu conotatie marina: ancore, scoici, franghii, dungi bleumarin, nisip. Aceste obiecte cu destinatie evidenta, reprezinta doar mici accente care completeaza atmosfera. Trebuiesc integrate cu atentie pentru a nu crea senzatia de prea mult.

Uneori doar cateva accente inspirate se dovedesc suficiente pentru un design proaspat si creativ. Nici macar nu este nevoie sa schimbi mobilierul, cateva detalii si obiecte decorative sau corpuri de iluminat sunt suficiente pentru un décor marin inspirat.

La Allegoria iubim Stilul Coastal – daca si pe tine te atrage iti recomandam Colectia Decor Marin.

Culori in Stil Coastal

Culorile folosite sunt nuante pale, luminoase: alb, bleu, vernil, turcoaz, bej, crem, gri pal.

Tencuielile si finisajele trebuie alese cat mai naturale, evitandu-se nuantele inchise sau prea multe culori.

Stilul marin inseamna mult alb, bleu si albastru, tamplarie din lemn, materiale naturale, finisaje mate.

Simplitatea fundalurilor – nuante de alb sau bleu pal – este esentiala in stilul coastal.

Peretii, tocurile ferestrelor, draperiile trebuie sa fie neutre si luminoase. Pe un fundal limpede si simplu, poti crea atmosfera oricarui tarm doresti – de la insule exotice pana la coastele continentale.

Accentele de culoare isi gasesc locul si ele in stilul coastal: nuantele intense de partocaliu si coral, lime, turcoaz sunt ideale daca simti nevoia de culori tari.

Cunoscutele dungi marinaresti in alb si albastru puternic, pentru decorarea perdelelor, canapelei sau a unui singur perete vor fi oricand potrivite daca iti plac.

Materiale si Texturi pentru Stil Coastal

Lemn,  fibre si tesaturi naturale, calcar

Lemnul masiv este recomandar in stilul coastal si poate fi folosit ca placare pentru pereti, pardoseli, mobiler si decoratiuni. Finisajul alb sau in nuante deschise este cel mai obisnuit, insa poate fi si foarte intunecat inspirat de decorul specific coastelor coloniale.

Fibrele naturale sunt preferate pentru integrarea intr-un décor coastal. Bumbac, in, canepa – toate ofera un aspect natural, cu specific marin incaperilor.

Perdelele simple, fluide, draperii si covoare, tapiserii din fibre naturale completeaza decorul marin relaxant si comod.

Nuante de gri, albastru si alb pot crea un dormitor foarte senin si  armonizate cu decoratiuni marine vor da un aspect cald si intim, de casa de vacanta pe malul marii.

Piatra este un alt element al acestui stil – alba sau in nuante naturale, gresia si calcarul au texturi care se integreaza bine.

Mobila si Obiecte de Décor

O casa decorata cu motive marine este relaxat decorata: mobila putina, redusa la strictul necesar. 

Alege canapele comode, nepretentioase realizate din esente naturale: ratan, lemn natural, combinat cu panza, tapiserii din fibre naturale.

Decor marin

Decor coastal

Dormitorul coastal este dominat de un pat imens, din lemn sau cu structura metalica.

Accentele marine se regasesc in decoratiunile din camera: ancore, scoici, stele de mare sau combinatii de tablouri, franghie.

Obiectele de décor si mobilierul pot fi la limita dintre exterior si interior. Avem libertatea de a folosi  la interior obiecte de decor sau mobilier de exterior, daca se potrivesc cu stilul pe care vrem sa il obtinem.

Corpuri de iluminat

Luminozitatea incaperilor este poate principalul aspect in acest stil de amenajare. 

Ferestrele imense lasa sa patrunda cat mai multa lumina in timpul zilei, iar corpurile de iluminat asigura lumina calda specifica acestui stil.

Este asadar nevoie de o lumina calda, care sa puna in valoare decorul. Alege lustre si veioze cu modele simple, realizate din materiale naturale: lemn, metal, franghie, hartie sau materiale textile.

Stilul coastal este usor de obtinut, dar trebuie pastrat un echilibru si accentele marine sa nu dea impresia de artificial, fortat.

O casa armonioasa decorata cu elemente marine va fi calduroasa si intima, plina de farmec si va imprumuta ceva din stilul minunat al locuintelor de pe plaja, unde marea si nisipul sunt cei mai frumosi vecini.

Spatiul amenjat in stil coastal reflecta creativitatea si spiritul liber al locuitorilor sai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *