Blog

Stilul Industrial, decor masculin si brut, inspirat de zonele industriale

Designul elementelor industriale este unul pur tehnic, intriga prin abordari  diferite, in sensul ca unora acest stil le poate parea rece, sobru si masculin, pentru altii este deopotriva  ofertant si versatil, dar fara indoiala interesant si de succes.

Mobilierul in stil industrial, decoratiunile, corpurile de iluminat, obiectele  accent cu design industrial ofera o amprenta moderna si plina de creativitate spatiului.

Accente si Detalii Specifice Stilului Industrial

Anumite detalii  fac din stilul industrial unul usor de recunoscut: peretii din caramida, podelele din ciment, lemnul brut si masiv, ferestrele cu rame metalice, dar, mai ales, instalatiile la vedere, tevi si conducte din metal nemescate.

Stilul Industrial este unul foarte iubit la Allegoria – te invitam sa vezi selectia de mobilier si decoratiuni in Stil Industrial!

Poti incerca aceste piese de mobilier si de décor de inspiratie industriala, daca esti in cautarea unei amenajari interioare originale. Mobilierul in stil industrial, decoratiunile, corpurile de iluminat, obiectele  accent cu design industrial ofera o amprenta moderna si plina de creativitate spatiului.

Intersectarile de design industrial cu alte stiluri (clasic, cottage, scandinav) sunt in tendinte si creeaza  interioare  unice.

 Culori si Materiale Stil Industrial

Negru, maro-caramiziu, tonuri de gri-cenusiu

Stilul industrial recomanda nuante reci legate de metal – negru, cenusiu, gri, maro, dar permite si tuse de culori intense. Oranj, indigo se regasesc in diverse accesorii: lampi, perne, ornamente sau obiecte de decor. Peretii capata accente dramatice daca indraznesti sa combini texturi diferite: zugraveala/tencuiala texturata – scrijelita, caramida, diverse aplicatii metalice direct pe ziduri.

Metal, Lemn, Caramida

Metalul este materialul vedeta. Alaturi de metal lemnul echilibreaza perfect decorul, oferind caldura.  Caramida, panouri de rasina, corian, gresie, piatra bruta sunt de asemenea folosite in stilul industrial.

Pardoselile din piatra bruta, chiar si ciment, cu aspect invechit sunt specifice acestui stil.

O alegere recomandata, mult mai calda este lemnul. Parchetul din lemn finisat brut este ideal ca pardoseala in stilul industrial actual.

Combinatria de metal rece si lemn finisat brut  creeaza un raport perfect intre rece si cald.

Mobilier in stil industrial

Conceptul stilului industrial este unul minimalist, cu linii drepte, sobre, cu un aer auster. Farmecul este dat de amestecul intentionat de piese cu aer vintage, aparent provenite din vechi spatii industriale. Bibliotecile clasice sunt inlocuite de rafturi metalice, de scari si instalatii utilitare industriale. Dormitorul gazduieste patul imens cu rama metalica din fier forjat, iar cutiile si lazile vechi, paletii devin spatii ideale de depozitare.

Accesorii in stil industrial

Anumite obiecte de decor par usor invechite: instalatii, scaune din metal ruginit, mese si scaune cu patina vremii, aparate de radio uzate. Se pot combina cu unele piese cheie intr-un proiect de amenajare a locuintei  in stil industrial. O scara, o lampa ce parca provine direct din uzina, diverse mici decoratiuni cu aer industrial vor oferi exact atmosfera de care ai nevoie.

Iluminarea este cheia de bolta a acestui stil. Lampi interesante, neoane, becuri cu aer vintage completeaza atmosfera. 

Fara indoiala, stilul industrial nu este pentru oricine, dar aceia care isi vor dori un interior modern, deosebit  si minimalist vor aprecia colectiile de decoratiuni si mobila inspirate din vechile instalatii industriale.

Cui se adreseaza stilul industrial?

Masculin si brut, stilul industrial este pentru non conformisti, creativi, cosmopoliti, din lumea profesiilor liberale.

Cum a luat nastere stilul industrial?

Candva, cladirile industriale, depozite, fabrici sau mici manufacturi erau creatii utilitare, sobre, masculine, care impuneau profesionalism si promovau noile cuceriri ale tehnicii si stiintei. Astazi, designerii promoveaza acest stil surprinzator si versatil, integrandu-l in cele mai diverse resedinte, de la vechi mansarde reconditionate pana la case luxoase de milioane de euro. De la finisaje la elemente de structura si sisteme de iluminat, stilul industrial este un trend in crestere.

Epoca de inflorire a metalurgiei a generat diferite modele de amenajari avand la baza structuri metalice, iar la ora actuala acest trend se regaseste in diferite produse realizate din fier forjat. Paturi, rame de oglinzi, suporturi, rafturi, diferite mici obiecte decorative din metal sunt acum la moda. Nu doar fier, dar si fonta, alama, cupru sau aluminiu,  sunt metale care se pot integra in caminul tau.

Ziduri de caramida, acoperisuri fabricate cu ani in urma sau grinzi de otel dezvelite se pot usor identifica in fostele zone industriale abandonate sau in vechile depozite, magazine, cladiri. Daca in foste cartiere muncitoresti exista constructii industriale parasite, ele devin surse de inspiratie pentru decoruri in stil industrial.

Designul elementelor industriale este unul pur tehnic, intriga prin abordari  diferite, in sensul ca unora acest stil le poate parea rece, sobru si masculin, pentru altii este deopotriva  ofertant si versatil, dar fara indoiala interesant si de succes.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *